temse@desampan.be      +32 (0) 3 711 29 88      Markt 28 B-9140 Temse (BelgiĆ«)

Menu

Home / Menu

Soep

Voorgerechten

Sushi

Bij het eten van bijvoorbeeld sushi en sashimi krijgt men een klein kommetje waarin de sojasaus gedaan wordt.
Hierin lost men een klein beetjes wasabi op. De gerechten, zoals sushi en sashimi (rauwe vis), dopt men in deze wasabi-sojasaus als in een dipsaus, hetgeen de typische vissmaak een beetje neutraliseert.
De wasabi kan ook over de sushi gesmeerd worden,maar wees terughoudend met de hoeveelheid, wasabi is scherp. Overigens wordt veelal de wasabi al in de sushi verwerk,dus is het beter om eerst te proeven. De speciale ingemaakte gember is heerlijk bij deze gerechten en geeft meteen een frisse smaak.

Maki sushi

Voor Maki(rol-sushi)wordt rijst samen met een andere ingredient op een velletje zeewier gelegd.
Het geheel wordt opgerold,van de cilinder die zo ontstaat worden plakjes gesneden.

Nigiri sushi

Nigiri sushi is een met de hand gevormd klompje rijst waar een stukje vis bovenop wordt geperst.
Soms wordt het geheel bijeengehouden door een dun strookje zeewier.

Temaki sushi (handroll)

Sashimi (verse rauwe vis)

Mix van sushi en sashimi

Hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten zijn voorzien van witte rijst of gebakken rijst.
Supplement gebakken noedles, frietjes

Tepanyaki gerechten

De japanse bewoording voor 'grillen op een plaat'.
De verschillende ingredienten zoals vis,schaaldieren,vlees of groeten worden op een hete metalen plaat gegrild en afgeblust met teriyakisaus.

Wok gerechten

Vis

Vlees

Bijgerechten

  Contact
  De Sampan Temse

Markt 28
9140 Temse

Tel : +32 (0) 3 711 29 88
Mail : temse@desampan.be

  Openingsuren
  • Ma : 17u00-22u00
  • Di : 17u00-22u00
  • Wo : Gesloten (behalve op feestdagen)
  • Do : 17u00-22u00
  • Vr : 12u00-14u30 en 17u00-22u
  • Za : 12u00-14u30 en 17u00-22u
  • Zo : 12u00-14u30 en 17u00-22u
  • Feestdagen : 12u-23u doorlopend
  • Sluitingsdag : Woensdag (behalve op feestdagen)
  Restaurants
TEMSE
PUURS

  Hotels
TEMSE